• Food

Als BRC-IoP-gecertificeerd producent ontwikkelen wij oplossingen voor verpakkingen die in direct contact komen met levensmiddelen. Toepassingen voor droge, vette en natte producten worden bij ons in een hygiënische productieomgeving geproduceerd. Tevens hebben wij golfpapieren oplossingen waarmee men levensmiddelen tot 220°C kan opwarmen, bakken of braden.

De gecertificeerde papierproducten worden volledig uit 100% primaire vezels geproduceerd om migratie van ongewenste stoffen te minimaliseren. Hiervoor worden klantspecifiek zeer diverse barrièrepapieren toegepast.

Voor vele producten waarbij direct levensmiddelencontact noodzakelijk is, leveren wij gecertificeerde alternatieven voor kunststof, plastics en aluminium van lichtgewicht golfkarton.

Wij ontwikkelen bij PilloPak producten voor onder andere industriële bakkerijen, de vleesverwerkende industrie, groente en fruit, airline catering en foodservice/convenience. Dit zijn bijvoorbeeld conische trays voor cakes, koekjes, groente, fruit, maaltijden en salades, rollen, onderleggers, formaten, vouwtrays, wrap- en snackverpakkingen. 

Laat u inspireren door onderstaande voorbeelden en daag ons uit om de juiste oplossingen voor uw producten te ontwikkelen.

LockWell (compartiment verpakking)

De speciaal ontwikkelde LockWell® constructie is uitermate geschikt voor het verpakken van koekjes. Door de slimme vouw-constructie worden compartimenten gevormd waarin de koek gescheiden van elkaar kan worden verpakt. Deze verpakking is een goed alternatief voor de huidige kunststof blister verpakking.

German Design Award

Graag delen wij het bericht dat onze LockWell papiertray is bekroond met een German Design award. Het winnende ontwerp heeft 6 compartimenten en is een duurzame alternatieve verpakkingsoplossing voor een A-PET plastic tray. De papiertray is zeer licht en vermindert het verpakkingsgewicht met 3,6%. Ook het verpakkingsvolume wordt met 20% verminderd. Daarnaast geeft de LockWell papiertray de klant een kostenbesparing van 15%, waardoor het een perfect alternatief is voor plastic trays. 

Jurybericht: De volledig recyclebare LockWell papiertray is aanzienlijk duurzamer dan vergelijkbare oplossingen van kunststof en ook goedkoper.

Koek verpakking

Naast de speciale LockWell constructie, zijn er nog tal van andere verpakkingsconstructies mogelijk om koek te verpakken. Van simpel rechttoe rechtaan, tot speciaal gevormde verpakkingen met een uitschuif functie, er zijn talloze mogelijkheden. Onze verpakkingsadviseurs (link naar advies) denken graag met u mee om samen met u de beste verpakking voor uw product te ontwikkelen.

Snack en take-away verpakking

Voor het verpakken van snacks is ons lichtgewicht golfpapier een geschikt materiaal. Door het toepassen van een speciale vetwerende papiersoort, blijft de verpakking in goede conditie. Het is zelfs mogelijk om de snack te verwarmen in de oven, omdat wij materialen kunnen inzetten die tot wel 220°C verhit kunnen worden in de oven. De karakteristieke golf van ons materiaal zorgt er tot slot voor dat warmte wordt vastgehouden en de snack langer warm blijft. Dit maakt ons lichtgewicht golfpapier een perfect materiaal voor take-away verpakkingen.

Brood en banket verpakking

Door de goede vetwerende eigenschappen van ons materiaal, is het zeer geschikt om bakkerij producten in te verpakken. Een bakvorm of onderlegger voor een cake of taart, een praktische transportverpakking voor donuts en muffins of een presentatieverpakking voor een luxe brood, golfpapier kan op veel verschillende manieren worden ingezet.

Groente en fruit verpakking

Voor het verpakken van groente en fruit is golfpapier een erg geschikt materiaal. Door de drie lagen papier vormt het een stevige verpakking die door de gegolfde structuur toch licht van gewicht is. Daarnaast is papier een natuurlijk materiaal, dat bijdraagt aan de gezonde beleving van de klant. Naast het creëren van gemakkelijke porties, levert een verpakking van ons golfpapier dus een positieve bijdrage aan de uitstraling van uw product.

Overige verpakkingsvormen

De hier boven afgebeelde verpakkingen geven slechts een klein deel van de uitgebreide toepassingen en mogelijkheden weer. Onze verpakkingsadviseurs denken graag met u mee om de beste verpakkingsoplossing voor uw toepassing te ontwikkelen. Neem vrijblijvend contact (link naar contact) met ons op voor de mogelijkheden.